Razmjena mladih
Zamršje 2012
9:30 min

HTV prilog
Dobro-jutro Hrvatska
13:37 min

Ima nas dovoljno
Udruge-u-LAGu Vallis Colapis
24:50 min

Rečica, naše selo
Selo,običaji, priroda...
4:41 min


„I CAN DO ENTREPRENEURSHIP TOO!“

31.10.2013.

 

Društvo „Zvono uz Kupu“ partner je na još jednom međunarodnom projektu gdje je zemlja partner Poljska. Riječ je o projektu iz Programa za cjeloživotno učenje, podprograma Comenius Regio Agencije za mobilnost i programe EU pod nazivom „I can do entrepreneurship too“ odnosno „I ja mobu biti poduzetnik!“. Nositelj projekta je Županija Karlovačka, a osim Društva „ZUK“ partneri su još i Ekonomsko-turistička škola Karlovac, Srednja škola Slunj, Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić iz Ogulina te Turistička zajednica grada Karlovca. U Poljskoj je nositelj projekta općina Igolomia – Wawrzenczyce, a partneri su još i Srednja škola u općini Wawrzenczyce i Centar za Kulturu i  Promociju u općini Wawrzenczyce.


Nazvali smo projekt “I ja mogu biti poduzetnik” kako bi pokazali da svatko može biti poduzetnik ako ima kvalitetno znanje i dobru volju. Želimo naglasiti važnost obrazovanja o poduzetništvu od najranije dobi, od osnovne škole pa do sveučilišta. Želimo naučiti djecu da budu aktivna, maštovita, uključena i da nisu pasivni promatrači. Želimo odgojiti osobe koje razmišljaju, osjećaju i ponašaju se kreativno. Zato su naše ciljne skupine učenici, ali i njihovi nastavnici i roditelji, lokalni poduzetnici, nevladine organizacije te administracija. Krajnji rezultat projekta će biti implementacija poduzetništva kao ključne kompetencije u osnovnim i srednjim školama kao i u svim oblicima neformalnog učenja i podučavanja.


Opći cilj projekta promocija poduzetništva u školama obiju regija – partnera kroz razvoj održivog europskog partnerstva među lokalnim i regionalnim vlastima, obrazovnim ustanovama  i udrugama civilnog društva. Specifični ciljevi projekta su povećanje utjecaja međunarodne suradnje i razmjene ideja na razvoj kurikuluma u smislu razvoja poduzetničkih vještina među djecom osnovnih i srednjih škola u obje regije, podizanje svijesti o poduzetništvu i razvoj pozitivnih stavova prema cjeloživotnom učenju na području poduzetništva te poboljšanje i nadgradnja kapaciteta obrazovnih ustanova u učenju o poduzetništvu.


U sklopu projekta će se održati niz različitih aktivnosti poput međunarodnih konferencija i seminara,  radionica na temu razvoja poslovnih ideja i pisanja poslovnih planova, održat će se program „Prati moju sjenu“, uredit će se „školski inkubator“, održat će se i natječaj „Najbolja poslovna ideja i poslovni plan“ gdje će se najbolji učenički plan i poslovna ideja nagraditi. Sve poslovne ideje i planovi će biti prikazani na sajmu ideja i na kraju projekta objavljeni u brošuri, a bit će izrađena i web stranica projekta. Vrijednost projekta je 42 700,00 Eura, a projekt će trajati od 1. kolovoza 2013. do 31. srpnja 2015. godine.

m